Werkt jouw organisatie AVG-proof?

Door Madelon Lucas 25 mei

Ga je met ons mee op tijdreis? We reizen vijf jaar terug naar het begin van de wet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). We gaan dieper in op de vraag of je persoonsgegevens mag verwerken. Daarnaast vertellen we jou waarom het zo belangrijk is om deze gegevens te beschermen. Uiteraard leggen we je ook uit hoe jouw persoonsgegevens binnen Het Rooster worden verwerkt. Ga je mee op onze tijdreis?

Mag ik persoonsgegevens verwerken?
Stel je voor dat jouw persoonsgegevens kleine schatten zijn, die je moet beschermen. Door de invoering van de AVG zijn er regels vastgelegd om ervoor te zorgen dat deze schatten veilig worden bewaard.

Het antwoord op de vraag “Mag ik persoonsgegevens verwerken?” is ja. Waarbij je je wel moet houden aan bepaalde regels en voorwaarden. Begin altijd met het krijgen van toestemming van de personen waarover het gaat. Transparantie, overzicht en eerlijkheid zijn de sleutelwoorden bij het verwerken van persoonsgegevens.

Waarom is het belangrijk persoonsgegevens te beschermen?
Persoonsgegevens zijn de sleutels, de toegang tot jouw identiteit. Ze onthullen wie je bent, waar je werkt, en misschien zelfs waar je van houdt. Het beschermen van deze gegevens is van het grootste belang om ervoor te zorgen dat ze niet in de verkeerde handen vallen. Hoe vaak lees je niet in de media dat er weer data is gelekt, met alle gevolgen van dien.

Door de invoering van de AVG begrijpen we nu beter hoe waardevol persoonsgegevens zijn en waarom het cruciaal is om ze te beschermen. Zie het als het beveiligen van een kostbare schat tegen dieven die het willen stelen. Je doet toch ook jouw deur op slot als je van huis gaat?

Hoe worden jouw persoonsgegevens binnen Het Rooster verwerkt?
Binnen Het Rooster begrijpen we het belang van privacy en gegevensbescherming maar al te goed. Wanneer je gebruikmaakt van ons systeem, worden jouw persoonsgegevens alleen verwerkt voor specifieke doeleinden. Hiervoor heb jij vooraf goedkeuring gegeven. Denk hierbij aan het plannen van werktijden, het beheren van personeelsroosters, maar ook bijvoorbeeld het smoelenboek.

We houden ons strikt aan de regels van de AVG en zorgen ervoor dat jouw gegevens veilig worden bewaard. We hebben hiervoor passende technische maatregelen en aanpassingen gemaakt om ervoor te zorgen dat jouw persoonsgegevens niet ongeautoriseerd worden gebruikt, geopend of gedeeld. Zo zijn alle verbindingen met SSL beveiligd en worden je gegevens opgeslagen op een streng beveiligde database in Nederland. Ook voor het inloggen hebben we meerdere extra veilige methodes beschikbaar. Zo weet je vrijwel zeker dat niemand zomaar jouw inloggegevens kan gebruiken om bij jullie gegevens te komen.

Kan iedereen jouw gegevens zien?
Maak je geen zorgen! Binnen Het Rooster hebben alleen geautoriseerde personen toegang tot jouw persoonsgegevens. Ons systeem is hier helemaal op ingericht. Je hebt zelf altijd grip op welke gegevens je met wie deelt. Wil je jouw gegevens liever niet delen met je collega’s? Ook dat kan je zelf bepalen. We begrijpen het belang van vertrouwelijkheid. Alleen degenen die betrokken zijn bij het maken van het personeelsrooster en het plannen van de werkuren hebben toegang tot de benodigde informatie. We zorgen ervoor dat jouw gegevens veilig en privé blijven.

Jouw complete tijdreis
Terugkijkend op vijf jaar AVG begrijpen we steeds beter hoe belangrijk het is om jouw persoonsgegevens te beschermen. Het verkrijgen van toestemming, transparantie en eerlijkheid bij het verwerken van gegevens zijn essentieel geworden. Binnen Het Rooster nemen we de bescherming van jouw persoonsgegevens serieus en hanteren we strikte maatregelen om ervoor te zorgen dat jouw informatie veilig blijft.

Je kunt erop vertrouwen dat alleen geautoriseerde personen toegang hebben tot jouw gegevens. Jouw privacy en gegevensbescherming zijn onze topprioriteit!

Vakantieplanning versus personeelsplanning

Door Madelon Lucas 23 april

Verder lezen