HET ROOSTER

Zelfroosteren voor vrijwilligers

IEDEREEN GEWOON AAN HET WERK

Het maken van het rooster is soms heel veel gedoe. Vaak ben je lang bezig met puzzelen, om alles kloppend te krijgen en te houden.

Zou het niet mooi zijn, als het rooster vanzelf gemaakt wordt. Dat je vrijwilligers zichzelf aanmelden voor een dienst. Dat ze zeggen: ik kan volgende week niet, iemand anders heeft mijn dienst overgenomen.

Daarom hebben we Het Rooster gemaakt.

Wij geloven dat mensen dat heel goed zelf kunnen. Wanneer je iemand vrijheid geeft, dan zorgt dit voor verantwoordelijkheid.

Er werken al meer dan 55.000 mensen met Het Rooster, en we zien het elke dag: mensen kiezen heel graag zelf wanneer ze komen werken.

De kosten van vertrouwen zijn veel lager dan de kosten van wantrouwen.

We helpen je graag met jouw rooster.

pijltje-rood

OKE, HOE WERKT HET?

NAAR HET ROOSTER

Op je PC, tablet of telefoon. Iedereen met z'n eigen account.

INROOSTEREN

Dienst uitkiezen, twee keer klikken, klaar. Niets meer aan doen.

AAN HET WERK

Doen waar je voor gekomen bent: de wereld een beetje mooier maken.

We gingen van nul naar honderdveertig vrijwilligers. Hiervoor was een duidelijk en overzichtelijk roosterprogramma nodig. Door het kleurgebruik is Het Rooster heel overzichtelijk en ik kon er gelijk mee werken. Ook het zelfroosteren is een grote plus voor mij.

Er wordt door ons en de vrijwilligers veel gebruik gemaakt van het prikbord. Of dit nou leuke berichten zijn of belangrijke informatie.

Justin Veld, floormanager Museum No Hero

Een nieuw hospice in Wijchen, met ruim 70 startende vrijwilligers. Een enerverende periode, vol zoeken, aftasten en met vele aanpassingen. Alles moest worden herschreven, herzien en heroverwogen. Behalve Het Rooster: dat klopte helemaal. Altijd!

Jessica Reijnen & Ineke de Jong, coördinatoren Hospice Wijchen

"We hadden een Excel spreadsheet in google-drive, met tabelletjes en een schema voor wie wanneer aanwezig zou zijn. Dat was heel lastig bij te houden en te communiceren.

We zochten een oplossing en het speerpunt hierbij was meer structuur, meer inzichtelijkheid en gemakkelijk te begrijpen. Dit vonden we bij Het Rooster.”

Ingrid Ackermans
Rotterdamse Munt

“We werkten al met een roostersysteem, maar waren zes tot acht uur per week kwijt aan de invulling daarvan. Ook was het heel inflexibel.” Na wat testen bleek Het Rooster de oplossing te bieden die het hospice nodig had. “De overgang verliep erg soepel. Het enige wat ik nog hoef te doen is op maandagochtend een korte e-mail sturen om wat eventuele gaten in het rooster op te vullen.”

Lilian de Winter
Hospice Enschede

“Extra pluspunt is dat ik gemakkelijk lijsten met medewerkers kan selecteren en snel informatie kan opzoeken. En het is prettig dat wij zelf kunnen kiezen voor bepaalde modules.

We hebben precies wat we nodig hebben en kunnen de kosten beheersen.”

Caroline Rossen, teamleider publieksteam Bibliotheek Wijchen

 

"Toen we van 60 naar 190 mensen groeiden konden we niet meer met Excel plannen. We hadden een systeem nodig dat ons ondersteuning gaf. Doorslaggevend bij de keus voor Het Rooster was de gebruiksvriendelijkheid."

"Het is super fijn om met Het Rooster te werken. Ik zou echt niet meer terug zou willen!"

Martine Land

Roosterbeheerder Kasteel de Haar

"De vrijwilligers, het bestuur en ik zijn heel blij met Het Rooster! Iedereen vindt het er mooi uitzien, het is overzichtelijk en je kan gelijk de stand van zaken zien.

Ook voor de coördinatoren werkt het geweldig. Het is makkelijk om een mailing uit te sturen. Of dit nou over openstaande diensten, feesten of bijzondere gelegenheden gaat. Het werkt voor iedereen fantastisch!"

Hans Lubbers
Coördinator Dorper Esch

"Lange tijd was ik degene die voor actie moest zorgen, ik moest mensen inplannen en herinneren aan het opgeven van hun beschikbaarheid. Nu zetten vrijwilligers zelf de stap om aan het werk te gaan. Hierdoor draag ik een veel minder zware last op mijn schouders, stress die ik voorheen wel had.

Met Het Rooster is er een verandering doorgevoerd die het verschil maakt."

Linda Andriesse vrijwilligerscoördinator Joods Cultureel Kwartier

Iets over Het Rooster? Haha, het eerste wat me te binnen schiet is dat er nooit vragen over zijn.

Ik vind het heel fijn om het overzicht te hebben. Je ziet in één keer hoe het er voor staat, dat is heel prettig werken. Van de vrijwilligers weet ik dat ze onderling veel ruilen. Ik zit daar niet tussen, dat is voor de vrijwilligers en voor mij veel prettiger.

Marie-anne Lodder coördinator Kasteel Duivenvoorde

Met Het Rooster is er veel meer tijd vrijgekomen voor de begeleiding van de vrijwilligers.

Ik was echt uren per week kwijt aan het up-to-date houden van het rooster. Er was altijd wel een gat, iemand ziek of iemand die wilde ruilen. Nu hoef ik alleen nog maar te kijken of alles is ingevuld, en eventueel een reminder eruit sturen. De vrijwilligers nemen de verantwoordelijkheid en kunnen deze ook heel goed dragen. Dat is voor iedereen veel prettiger!

Hester Braaksma coördinator De Kruidhof

30 jaar lang hebben we een rooster op papier gehad, dat werd uitgeprint op papier en hing op de muur. We hebben nu eindelijk een rooster dat overzichtelijk is, heel veel extra informatie bevat en altijd actueel is. Het positieve effect van Het Rooster op de organisatie en op de mensen is duidelijke te merken.

Marjon Arns roosterplanner Dierenambulance Nijmegen e.o. 

“Sommige vrijwilligers zijn niet zo digitaal vaardig, maar na een kwartier uitleg zagen we al dat ze elkaar gingen helpen met het invullen van Het Rooster. Dit was zo leuk om te zien.

De helpdesk is makkelijk te benaderen en we krijgen altijd snel antwoord!”

Joyce Hornikx Bibliotheek Lek & IJssel

“Werken met deze software verloopt naar onze volle tevredenheid. We kunnen het aanraden aan andere musea en monumenten die met vrijwilligers werken.

Door het zelfroosteren zijn de medewerkers in staat hun werk op het kasteel goed in te passen in hun agenda en komt men zelfs vaker dan nodig!"

Ine van de Belt  Kasteel Heeswijk

GEBRUIKT DOOR

Meer dan 55.000 mensen bij ruim 250 organisaties gingen je voor

logo-stedelijk-museum
logo-kessler
logo-voorlees-express
logo-kasteel-heeswijk
logo-inloophuis-psychiatrie
logo-hospice-wijchen
logo-dom-under
180807112718.Kasteel-de-Haar-Logo-Rijk-aan-Verhalen-HR.resized.320x0
logo-dordrechts-museum
logo-de-nieuwe-regentes
uabb-device-laptop

De voordelen

Heel veel tijd besparen

Sturen op eigen verantwoordelijkheid

Superduidelijk overzicht

Nooit meer met de hand uren tellen

pijltje-rood copy