ZORG JIJ DAT TALENT BENUT WORDT?

Door Pascal Dijkman 12 januari

Een onderneming leeft bij de kracht van mensen. Bij het inzetten van het talent van mensen. Dat talent wil je zoveel mogelijk gedeeld zien worden. Zodat talent ook blijft leren en groeien. Zo groeit je onderneming mee. Maar wat is er nodig om die groei mogelijk te maken? Welke voorwaarden zijn daarvoor nodig?

Uit onderzoek van KPMG blijkt dat 70 procent van de achttienhonderd ondervraagde CEO’s verwacht de kantoorruimte op korte termijn in te gaan krimpen.
Kleine ondernemers zullen mogelijk zelfs overwegen hun kantoor volledig op te zeggen.

Kunnen we wel zonder kantoor. Willen we dat?

Ja er zijn ondernemingen waar volledig thuiswerken prima werkt. Die daar ook nog een bedrijfscultuur omheen bouwen. Die zelfs productiever zijn. Zijn dit niet de uitzonderingen?

Kunnen we echt zonder?

Ik denk dat een balans tussen thuis en op kantoor werken het beste is. Dat iedereen daar zijn of haar eigen weg ik kan vinden.

Niet iedereen. Niet elk talent heeft een goede thuiswerkplek. En niet iedereen vindt het prettig om alleen te werken. De hele dag tegen een scherm te praten. Die mensen die het fijn vinden om te weten wat er speelt op de werkvloer. Die dynamiek nodig hebben. Menselijk contact. Direct en indirect. Talent dat van ander talent wil leren en het eigen talent ook wil delen en showen.

Laat je talent schieten als je geen kantoor hebt?

Een co-workspace bieden en/ of betalen kan een oplossing zijn. Maar hoe zit het dan met die ontmoetingen op kantoor die zorgen voor creativiteit en innovatie. Of even snel die vraag stellen aan je collega die naast je zit? Doe je dat ook als ‘ie alleen online te benaderen is?

De beste ideeën en oplossingen komen vaak van de mensen waar je niet de vraag aan stelt maar die je vraag wel horen omdat ze in dezelfde ruimte zitten. Juist diegene die aan totaal iets anders werkt. Of een hele andere tak van sport beoefend. Dát zorgt voor innovatie. Zlatan wordt bewonderd om zijn creativiteit, lenigheid en bijzondere doelpunten. Zou hij zonder zijn achtergrond in taekwondo deze doelpunten ook gemaakt hebben?
Hoe meer diversiteit, hoe meer goede ideeën er komen. Des te beter benut je het talent en de kracht van mensen.
Door de verschillen in de manier van denken ontstaan de beste ideeën voor de toekomst.

Toch maar samen op kantoor zodra het weer kan? Of heb je nog meer redenen nodig?

Willen we dit missen? Ik niet! Ik zorg voor een werkplek op kantoor. That’s where the magic happens!

#kantoorrooster #talentneedstalent #thuiswerken #weernaarkantoor

Klantinterview Museum IJsselstein

Door Madelon Lucas 22 juli

Verder lezen