Onmisbaar in het hospice.

Door de inzet van je vrijwilligers zijn de gasten elke dag verzekerd van een helpende hand, een gesprek en een luisterend oor. 'Er zijn' voor de ander is het allerbelangrijkst. Dat is het waardevolle aan het werk.

Je vrijwilligers zetten zich in als gastheer- of vrouw, in de keuken of als tuinvrijwilliger. Hun inzet is elke dag nodig en welkom.

Misschien herken je wel, dat het maken van het rooster soms heel veel gedoe is. Dat je heel lang bezig bent met puzzelen, om alles kloppend te krijgen.

Zou het niet mooi zijn, als het rooster vanzelf gemaakt wordt. Dat je mensen zichzelf aanmelden voor een dienst. Dat je vrijwilligers zeggen: ik kan volgende week niet, en de vervanging is al geregeld.

Daarom hebben we Het Rooster gemaakt.

Omdat wij geloven dat mensen dat heel goed zelf kunnen. Dat als je iemand vrijheid geeft, dat diegene dan verantwoordelijkheid neemt.

We helpen je graag.

“We werkten al met een roostersysteem, maar waren zes tot acht uur per week kwijt aan de invulling daarvan. Ook was het heel inflexibel.” Na wat testen bleek Het Rooster de oplossing te bieden die het hospice nodig had. “De overgang verliep erg soepel. Het enige wat ik nog hoef te doen is op maandagochtend een korte e-mail sturen om wat eventuele gaten in het rooster op te vullen.”

Lilian de Winter
Hospice Enschede

Een nieuw hospice in Wijchen, met ruim 70 startende vrijwilligers. Na een enerverende periode, vol zoeken, aftasten en met vele aanpassingen. Alles, nee, bijna alles moest worden herschreven, herzien en heroverwogen. Behalve Het Rooster: dat klopte helemaal! Altijd! Hoe simpel kan het zijn?

Jessica Reijnen & Ineke de Jong, coördinator Hospice Wijchenen

“Dat we dit niet veel eerder gedaan hebben!

Voorheen moest je naar het hospice om te kijken of er gaten vielen binnen het rooster, nu kijk je gemakkelijk via het systeem.

Een nieuwe collega zag hoe we nog altijd met een papieren rooster werkten en zei direct: dat moet vast anders kunnen. En zo geschiedde. Het is echt heel gebruiksvriendelijk.”

 

Rudy Span, vrijwilligster bij Hospice Nocturne

OKE, HOE WERKT HET?

1. NAAR HET ROOSTER

Op je PC, tablet of telefoon. Iedereen met z'n eigen account.

2. INROOSTEREN

Dienst uitkiezen, twee keer klikken, klaar. Niets meer aan doen.

3. AAN HET WERK

Doen waar je voor gekomen bent: de wereld een beetje mooier maken.

GEBRUIKT DOOR

Meer dan 73.000 mensen bij ruim 350 organisaties

logo-hospice-wijchen
vptz-zofriesland
hospice-utrecht
vijfhuizen
logo-kessler
uabb-device-laptop

De voordelen

Heel veel tijd besparen

Sturen op eigen verantwoordelijkheid

Superduidelijk overzicht 

Nooit meer met de hand uren tellen

Probeer Het Rooster

We richten graag een demo voor je in. Dan zie je met eigen ogen hoe Het Rooster werkt.

Aanvraag demo

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.