Om je museum soepel draaiend te houden, zijn je vrijwilligers elke dag nodig. Samen zorgen jullie dat het museum als een geoliede machine loopt.

Je vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in. Bij de publieksservice, als rondleider, in de garderobe of als stille kracht achter de schermen. En dat moet allemaal gepland worden.

Misschien herken je wel dat het maken van het rooster soms heel veel gedoe is. Dat je heel lang bezig bent met puzzelen, om alles kloppend te krijgen.

Zou het niet mooi zijn, als het rooster vanzelf gemaakt wordt. Dat je mensen zichzelf aanmelden voor een dienst. Dat je vrijwilligers zeggen: ik kan volgende week niet, en ik heb al vervanging geregeld.

Daarom hebben we Het Rooster gemaakt.

Omdat wij geloven dat mensen dat heel goed zelf kunnen. Dat als je iemand vrijheid geeft, dat diegene dan verantwoordelijkheid neemt.

We helpen je graag.

OKE, HOE WERKT HET?

1. NAAR DE APP

Op je PC, tablet of telefoon. Iedereen met z'n eigen account.

2. INROOSTEREN

Dienst uitkiezen, twee keer klikken, klaar. Niets meer aan doen.

3. AAN HET WERK

Doen waar je voor gekomen bent: de wereld een beetje mooier maken.

"Toen we van 60 naar 190 mensen groeiden konden we niet meer met Excel plannen. We hadden een systeem nodig dat ons ondersteuning gaf. Doorslaggevend bij de keus voor Het Rooster was de gebruiksvriendelijkheid."

"Werken zonder Het Rooster? Haha, dat kan ik mij maar nauwelijks voorstellen!"

Martine Land

Roosterbeheerder Kasteel de Haar

"Lange tijd was ik degene die voor actie moest zorgen, ik moest mensen inplannen en herinneren aan het opgeven van hun beschikbaarheid. Nu zetten vrijwilligers zelf de stap om aan het werk te gaan. Hierdoor draag ik een veel minder zware last op mijn schouders, stress die ik voorheen wel had.

Met Het Rooster is er een verandering doorgevoerd die het verschil maakt."

Linda Andriesse vrijwilligerscoördinator Joods Cultureel Kwartier

"Iets over Het Rooster? Haha, het eerste wat me te binnen schiet is dat er nooit vragen over zijn.

Ik vind het heel fijn om het overzicht te hebben. Je ziet in één keer hoe het er voor staat, dat is heel prettig werken. Van de vrijwilligers weet ik dat ze onderling veel ruilen. Ik zit daar niet tussen, dat is voor de vrijwilligers en voor mij veel prettiger.

Marie-anne Lodder coördinator Kasteel Duivenvoorde

Via een ander museum hoorde ik over Het Rooster. Ze waren er zo enthousiast over dat ik meteen gemaild heb. Ik wist precies wat ik wilde en Het Rooster kon dat leveren, het is toen eigenlijk binnen een paar dagen geregeld.

Het maken van de planning leverde mij een bak met stress op en kostte gewoon ontzettend veel tijd. Met Het Rooster bespaar ik zeker 16 uur per week. Dat maakt het werk veel aangenamer.  Het is een fijn programma dat zelfs mijn oma nog begrijpt!

Ingrid Vente vrijwilligerscoördinator Centraal Museum Utrecht

Dit scheelt echt zo veel tijd.  Ik ben heel enthousiast!

Dorine van Kampen, Hoofd Publieksservice Stedelijk Museum Amsterdam

Met Het Rooster is er veel meer tijd vrijgekomen voor de begeleiding van de vrijwilligers.

Ik was echt uren per week kwijt aan het up-to-date houden van het rooster. Er was altijd wel een gat, iemand ziek of iemand die wilde ruilen. Nu hoef ik alleen nog maar te kijken of alles is ingevuld, en eventueel een reminder eruit sturen. De vrijwilligers nemen de verantwoordelijkheid en kunnen deze ook heel goed dragen. Dat is voor iedereen veel prettiger!

Hester Braaksma coördinator De Kruidhof

"We gingen van nul naar honderdveertig vrijwilligers. Hiervoor was een duidelijk en overzichtelijk roosterprogramma nodig. Door het kleurgebruik is Het Rooster heel overzichtelijk en ik kon er gelijk mee werken. Ook het zelfroosteren is een grote plus voor mij.

Er wordt door ons en de vrijwilligers veel gebruik gemaakt van het prikbord. Of dit nou leuke berichten zijn of belangrijke informatie.”

Justin Veld floormanager van Museum No Hero

GEBRUIKT DOOR

Meer dan 73.000 mensen bij ruim 350 organisaties

logo-stedelijk-museum
logo-dom-under
logo-dordrechts-museum
logo-kasteel-heeswijk
kleur-kasteelduivenvoorde
logo-de-nieuwe-regentes
glk
kleur-dekruidhof
centraal_museum
muzeeum
uabb-device-laptop

De voordelen

Heel veel tijd besparen

Sturen op eigen verantwoordelijkheid

Zeer eenvoudig in gebruik

Nooit meer met de hand uren tellen

Probeer Het Rooster

We richten graag een demo voor je in. Dan zie je met eigen ogen hoe Het Rooster werkt.

Aanvraag demo

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.