Leonardus Hospice Twente: “De implementatie van Het Rooster was zo gepiept!”

Door Minke Thieme 24 maart

Het Leonardus hospice in Twente is een Bijna Thuis Huis waar persoonlijke aandacht, rust, huiselijke sfeer en de wensen van de gasten en hun naasten centraal staan. In een kleinschalige, rustige omgeving verblijven maximaal 4 gasten om hun laatste dagen op een zo comfortabel mogelijke manier te beleven. Zestig vrijwilligers zorgen voor de gasten en het reilen en zeilen binnen het hospice.

Hart van Goud

“Onze vrijwilligers hebben allemaal een hart van goud”, begint Greta Schiphorst haar verhaal. Greta en haar collega Ingrid zijn de coördinatoren van het hospice. “Alles draait bij ons om de wensen van de gasten en onze vrijwilligers zijn altijd aanwezig om daarin te ondersteunen. Soms zit dat in hele kleine dingen. Een lekkere maaltijd koken, een praatje of een wandeling maken. Of gewoon even met elkaar lachen. Haast hebben we hier niet zoals je wel vaak in andere zorggebieden ziet. Het is heel bijzonder om mensen te mogen begeleiden in hun laatste fase”, vertelt Greta.

Houtje-touwtje

“We zijn met zo’n zestig vrijwilligers en toen ik hier begon werd het rooster gemaakt in een roosterprogramma van de kerk. Het leek wel alsof een groot deel van ons werk bestond uit het maken van het rooster voor de vrijwilligers”, legt Greta uit. “We moesten zoveel handelingen doen en klikken voordat het in het rooster stond. En dan nog zaten er gaten en fouten in. Dat was voor ons niet meer werkbaar en zorgde voor frustraties.

Zo gepiept

We hoorden over een roosterprogramma waarbij de vrijwilligers zichzelf konden inroosteren waar ze in het Hospice Enschede mee werken. We zijn daar samen met een van de vrijwilligers gaan kijken en waren direct enthousiast over Het Rooster. Het eerste contact verliep meteen erg prettig en we konden snel een demo bekijken. Het Rooster ziet er erg mooi uit, met aansprekende kleuren en tegels waardoor het meteen overzichtelijk is. Ik heb de implementatie begeleidt en ook dit was zo gepiept. “

Vrijwilligers onverdeeld enthousiast

“Sinds we met Het Rooster werken is er eigenlijk geen gedoe meer. De vrijwilligers roosteren zichzelf in en ruilen diensten als dat nodig is. Iedereen kon er direct mee overweg en zijn onverdeeld enthousiast! Naast het roosteren kan je nog veel meer het programma. Ook onze nieuwe gasten worden vermeld en daar kunnen we gelijk alle belangrijke documenten aan toevoegen. Zo is alle informatie voor iedereen beschikbaar. Naast dat we blij zijn met de functionaliteit van Het Rooster, zijn we ook heel erg blij met onze vrijwilliger Gerda, die de planning nu op zich neemt en de vrijwilligers die het zelfroosteren zo goed hebben opgepakt”, eindigt Greta haar verhaal.

Zorg voor meer betrokkenheid met zelfroosteren

Door Madelon Lucas 11 juni

Verder lezen