DEZE WEEK IS HET WEEK VAN DE WERKSTRESS.

Door Pascal Dijkman 19 november

HET THEMA IS DIT JAAR: BLIJF IN BALANS!

Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out.

De grens tussen werk en privé is nog nooit zo vaag geweest.

Ik merk dat ook.

Dat ik het fijn vind om op kantoor mijn laptop dicht te klappen en naar mijn thuis te gaan (en vice versa natuurlijk 😉).

Als je thuis werkt neem je altijd werk mee naar huis. De drempel om toch nog even wat te doen is heel laag. Je “workbrain” staat altijd aan. Die mail, die best kan wachten, toch maar beantwoorden. Dat belletje toch maar oppakken. Je bent immers op je werkplek. Je laptop altijd binnen handbereik.

Aan de andere kant neem je thuis ook mee naar kantoor. Dat wasje. Die kinderen. De bezorger.

Blij wanneer ik weer op kantoor kan werken dus!

Omdat ik ook echt thuis wil zijn. Alle aandacht voor mezelf en mijn gezin. Zoals ik op kantoor alle aandacht heb voor Het Rooster en collega’s.

Die schakelaar voelt belangrijk. In beide gevallen sta ik aan. Zet me in het midden en ik begin te knipperen en te haperen. Da’s niet goed.

Even die reset op weg naar en van kantoor helpt mij ook met de balans en grens tussen werk en privé. Even een verandering van omgeving en mensen om je heen helpt afstand te nemen van de andere wereld en te zijn waar je moet zijn.

Herken jij dit?

Ook behoefte om weer naar kantoor te kunnen? Maak het bespreekbaar. Met jezelf. Met je collega’s en met je werkgever. Ben je werkgever? Ga dan in gesprek met je mensen. Hoe staan zij hierin. Wat is hun behoefte. Wat is hun situatie.

Benieuwd hoe wij kunnen helpen? Kijk dan hier even en neem contact op.

#thuiswerken#anderhalvemeter#werkprivebalans#zelfroosteren#kantoorrooster

Vakantieplanning versus personeelsplanning

Door Madelon Lucas 23 april

Verder lezen