Kantoorrooster op RTLZ

Door Minke Thieme 14 juli

Wanneer je met meerdere collega’s in een bedrijf werkt is het belangrijk dat er goed gepland wordt wie wanneer op kantoor is. Een kantoorrooster dat altijd up-to-date is geeft een helder overzicht. Vooral nu we in deze tijd, na veel thuiswerken, weer steeds meer op kantoor zijn, is het belangrijk een goed rooster te hebben.

Bedrijven zijn om dit moment voorbereidingen aan het treffen om te zorgen dat personeel weer veilig naar kantoor kan. Dat doen ze door spatschermen te plaatsen of door duidelijke looplijnen aan te geven. Het resultaat is vaak dat er minder werkplekken zijn dan voorheen dus het is belangrijk om te weten wie wanneer naar kantoor komt.  En daar heb je een rooster voor nodig.

HOE WERKT HET?

Iedereen krijgt een eigen account waarmee ze kunnen inloggen en waarmee ze kunnen aangeven wanneer ze komen werken en op welke locatie. Ook voor anderen is het handig om te kunnen zien wie er op kantoor is op een specifiek moment om samen een meeting te kunnen plannen bijvoorbeeld.

In een rooster kan je meerdere soorten informatie kwijt. Natuurlijk wie komt wanneer werken, maar ook de afspraken die je met elkaar maakt. Bepaalde protocollen bijvoorbeeld.

Een ander groot voordeel is dat je ook achteraf kan zien wie er met wie heeft samengewerkt.  Dus als er contact onderzoek moet plaatsvinden dan is dat heel erg nuttige informatie.

EEN ONLINE ROOSTER

We merken dat er nu meer bedrijven met online roosters werken omdat het nodig: er is ineens minder plek. We merken ook dat het zelfroosteren steeds logischer wordt. Dat mensen zelf mogen kiezen wanneer ze naar kantoor komen. Het is vaak een enorme puzzel als iemand dat moet gaan regelen. Dan kan iemand niet en dan wil iemand een keertje ruilen. Dat kost veel tijd.

We horen veel organisaties zeggen: we wilde eigenlijk in Excel iets maken, maar we zijn met honderd man. Dan weet je van te voren al dat dat een drama wordt. Dan kan je veel beter naar een online tool gaan waarmee iedereen zelf een plek kan kiezen en zelf weer een plek eruit kan halen als je toch niet kan komen. Dat iedereen meteen ziet: is er nog een plekje, in plaats van dat je iemand moet bellen.

EEN GEZONDE WERK-PRIVÉBALANS

We merken dat die balans ook vaak heel persoonlijk is. Sommige mensen die willen misschien wat vaker naar kantoor omdat ze thuis geen rustige werkplek hebben. Anderen die willen misschien juist in de ochtend naar kantoor zodat ze ’s middags weer iets met hun kinderen kunnen doen. Voor weer anderen is dat misschien andersom.

Het is dus heel fijn als jij als werkgever de mogelijkheid kan bieden dat je mensen dat gewoon zelf in kunnen regelen. Dat ze hun werksituatie gewoon goed af kunnen stemmen op hun privé-situatie.

WAAROM ONLINE?

Een online rooster werkt heel goed omdat iedereen er altijd bij kan. Als je het vergelijkt met Excel bijvoorbeeld. Als er een update is dan moet je dat Excelletje weer doorsturen.  Of je zet het in een gedeelde map.  Dan zit iemand erin te werken en kan iemand anders er niks in doen.

Met een online tool heb je dat allemaal niet. Een online rooster kan iedereen altijd bij. Je kan er altijd bij; vanaf huis, vanaf je telefoon of vanaf je tablet. Dat zijn de grote voordelen.

Met een juiste planning valt of staat alles. Op deze manier kan je met een gerust hart gaan werken, want alles staat netjes, inzichtelijk gepland voor iedereen.

HET ITEM – DOE MAAR DUURZAAM OP RTLZ

 

START JE DEMO

Vraag hier een gratis demo aan. We nemen direct contact met je op om de vrijblijvende demo op maat, voor jouw kantoor in te richten. Zo kan je zelf ervaren hoe Kantoorrooster werkt.

Zorg voor meer betrokkenheid met zelfroosteren

Door Madelon Lucas 11 juni

Verder lezen