Maak het plannen van jouw personeel een fluitje van een cent met deze handige tips!

Door Madelon Lucas 13 februari

Een effectieve personeelsplanning is essentieel voor het soepel draaien van een organisatie. Gebruik van een planningstool is hierbij cruciaal.

Maak jij gebruik van planningssoftware?” Dat was de vraag die wij afgelopen week op LinkedIn hebben gesteld.

Er werd veel gekozen voor teamplanning. Wat begrijpelijk is, want Het Rooster heeft veel klanten die werken met vrijwilligers, die in een grote pool beschikbaar zijn. Een team dus. We weten allemaal dat het plannen van wie, wanneer, wat doet, soms best een gedoe kan zijn. Maar maak je geen zorgen, Het Rooster is er voor jullie om het allemaal een stuk makkelijker te maken.

In Nederland zijn er enorm veel bedrijven die afhankelijk zijn van vrijwilligers. Of het nu gaat om een lokale sportclub, een jaarlijks terugkerend evenement of een culturele instelling. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor deze organisaties. Daarom geven wij je enkele eenvoudige tips. Doe er je voordeel mee.

Snap wat je nodig hebt

Voordat je daadwerkelijk met je planning begint, is het super belangrijk om te weten welke taken er ingevuld moeten worden. Wat staat er allemaal op jouw to-do lijst? Hoeveel mensen heb je daarvoor nodig? Welke kwaliteiten moeten ze hebben? En niet geheel onbelangrijk, heb jij voldoende mensen die aan deze eisen voldoen?

Betrek je vrijwilligers bij de planning

Jouw vrijwilligers zijn de echte helden, toch? Dus betrek ze bij het plannen! Vraag ze wanneer ze beschikbaar zijn en wat ze het liefste doen. Op deze manier voelen ze zich meer betrokken wat het voor jou makkelijker maakt om de planning rond te krijgen.

De techniek is je beste vriend

Ook niet altijd, want de techniek moet het weldoen als je ervan afhankelijk bent. Maar bij Het Rooster is dat geen probleem. Prullenbak open en Excelsheets erin. Een online planningstool maakt het voor jou zoveel makkelijker. Zonder gedoe check je op ieder moment de beschikbaarheid en kun je last-minute aanpassingen doen. En uiteraard nog veel meer.

Wees een beetje flexibel

Het leven zit vol verrassingen, toch? En niet alle verrassingen zijn leuk of gewenst. Belangrijk voor jouw personeelsplanning om dus flexibel te zijn en rekening te houden met onverwachtse gebeurtenissen. Denk aan de vakantieperiodes en feestdagen. Met een online planningstool kun je daar makkelijk op inspelen.

Met deze tips wordt het planning van jouw personeel een makkie!

 

Zorg voor meer betrokkenheid met zelfroosteren

Door Madelon Lucas 11 juni

Verder lezen