Rijnsburgse Boys: “Groen is ingevuld en rood is vrij. Makkelijker kan je het niet maken.”

Door Pascal Dijkman 15 september

Rijnsburgse Boys is een voetbalclub uit Rijnsburg (gemeente Katwijk). Het eerste elftal komt uit in de Tweede divisie (seizoen 2021/22). De clubkleuren zijn geel met zwart.

De Rijnsburgse Boys zijn opgericht op 24 maart 1930. Thuisbasis voor de club is Sportpark Middelmors waar sinds het seizoen 1957/1958 wordt gespeeld.

Leuk feitje

In 1990 verloor het Nederlands elftal met de toenmalige coach Leo Beenhakker een oefenwedstrijd tegen de amateurvoetballers van Rijnsburgse Boys.

De voetbalkantine

Samen met 50 vrijwilligers zorgt Karly Duif dat de leden van de club een hapje en een drankje kunnen nuttigen in de kantine.

In de kantine wordt gewerkt in sessies van 3,5 uur. Er worden tosti’s gemaakt, broodjes gesneden en de frituurpannen bediend. Zoals een sportkantine betaamd worden de nodige sportdrankjes verkocht en ja, ook de bierbar draait op volle toeren.

De vrijwilligers roosteren zichzelf in op de diensten die ze willen werken.
“Wat groen is is bezet en wat rood is is vrij. Makkelijker kan je het niet maken.”

Nieuwe collega’s

Ook voor nieuwe vrijwilligers is het eenvoudig in gebruik, eenvoudig in uitleg en meteen duidelijk. Ik voeg ze toe, ze krijgen inlogcodes en ze kunnen meteen aan de slag. We krijgen ook echt nooit vragen. Nooit!

Oude situatie

Voorheen schreven we een rooster op een prikbord. Het waren altijd dezelfde die hun naam opschreven. Als er gaten waren had je geen inzicht in beschikbaarheid en wie nu echt actieve vrijwilligers waren.

Nu kunnen we dit beter verdelen omdat we zien hoe vaak iemand heeft gewerkt. Ook kunnen we beter vooruit kijken. Zo kunnen we sneller inspringen op gaten in het rooster en alvast mensen regelen voor evenementen. Het Rooster biedt ons veel meer flexibiliteit!

Korting op contributie

“Nog een groot voordeel voor ons en daarmee ook voor de vrijwilligers is dat wij nu inzicht hebben in hoe vaak iemand nu echt komt werken. Hiermee kunnen we vrijwilligers belonen met een korting op de contributie.” Wanneer ze tien diensten per jaar komen werken krijgen ze 60,- korting!

Zo is Het Rooster bij de Rijnsburgse Boys op meerdere manieren een toevoegde waarde!

Zorg voor meer betrokkenheid met zelfroosteren

Door Madelon Lucas 11 juni

Verder lezen