State of Fashion:“Bij een volgend project ga ik Het Rooster zeker weer inzetten!”

Door Pascal Dijkman 17 november

Met het centrale thema Ways of Caring ging de State of Fashion mode biënnale deze zomer op zoek naar mogelijkheden om de mode-industrie duurzamer en zorgzamer te maken. Met 7 programmaonderdelen werd gedurende 5 weken met meer dan 70 ontwerpers, kunstenaars en makers van over de hele wereld én het publiek gewerkt aan de verbroken relatie tussen de productie van mode en de drager. State of Fashion 2022 omvatte 1 tentoonstelling, 85 activiteiten op 5 locaties in het centrum van de Arnhem, stad van de duurzame mode. Iedere dag was het aanbod aan activiteiten anders, interactief en samen gecreëerd door makers en bezoekers.

De tweede editie van State of Fashion vond plaats van 3 juni tot en met 10 juli 2022.

Carolijn Wessels was verantwoordelijk voor het managen en plannen van de betrokken vrijwilligers. Het Rooster heeft haar geholpen dit in goede banen te leiden.

Snel schakelen

Vanwege de korte aanloopperiode moest de kennisopbouw snel en moesten er snel keuze gemaakt worden hoe het rooster eruit moest komen te zien. Welke taken en locaties zijn er, van hoe laat tot hoe laat hebben we welke mensen nodig? Wat vinden onze vrijwilligers fijn en hoe laten we dit zo helder mogelijk zien in Het Rooster?

“Prettig dat Het Rooster bereid was mee te denken! Heel fijn vanwege de korte tijd die we hadden.”

Na het bedenken van de structuur bleek het een fluitje van een cent om met Het Rooster te werken. “Het Rooster werkte heel goed voor de vrijwilligers.”

Makkelijk in gebruik

Carolijn heeft eerder gewerkt met roosterprogramma’s. Bij andere programma’s was er veel (technische) kennis nodig als beheerder. Bij Het Rooster is dit anders.

“Het rooster was simpel in gebruik en ze hielpen heel graag en goed.”

Ook het zelfroosteren werkte goed voor de vrijwilligers. Bij het opzetten van het rooster is gekozen voor halve en hele dagen zo was er altijd keuze. Het rooster moest snel worden gevuld. Sommige vrijwilligers wilden flexibel blijven dus dan is het wel zo fijn om ook verschillende diensten aan te kunnen bieden.

Bij de start heeft Carolijn een beknopte gebruiksaanwijzing gemaakt met behulp van de kennisbank en beschikbare filmpjes van Het Rooster.
Dit was voldoende om soepel aan de slag te kunnen.

“Echt een enkeling die nog vragen had met meer dan 100 vrijwilligers. Een hele goede score!”

“Bij een volgend project ga ik Het Rooster zeker weer inzetten!”

Zorg voor meer betrokkenheid met zelfroosteren

Door Madelon Lucas 11 juni

Verder lezen