Er was eens een tijd dat het simpel was

Door Pascal Dijkman 10 september

JE WIST WAAR JE HEEN GING. ELKE DAG WEER..

Opstaan. Wakker gemaakt door de wekker. Maar vaker door mijn dochtertje die net even iets eerder wakker is geworden. Naar beneden. Eten maken voor de kids, KOFFIE en om de beurt douchen. Kort overleg wie de kids brengt en haalt. Dit keer halen dus ik stap op de fiets naar kantoor. Ok..met de auto als het regent.

Standaard. Elke werkdag. Zonder er bij na te denken.

Wat ga jij doen zodra je de keuze weer hebt op kantoor te werken?

Toen kwam de periode van thuiswerken. Veel van hetzelfde behalve dat er kort besproken werd wie op de werkkamer gaat zitten en wie aan de keukentafel. Dat wil je niet. Aan de keukentafel. Werkt voor geen meter. Is ‘ie ook niet voor gemaakt. Bovendien zit ik daar na werktijd ook weer. Iets met vervagen van de grens tussen werk en privé.

En nu dan?

Blijf ik thuiswerken of ga ik naar kantoor?
Wat heb ik te doen vandaag?
Moet ik veel bellen?
Is de werkkamer vrij?
Zijn de kinderen thuis?

Is mijn collega op kantoor vandaag?

Allemaal vragen die ik beantwoord voordat ik de beslissing maak.

Waar haal ik het meeste uit mijn dag.

Waar haal ik het meeste uit mezelf?

Die afweging kan ik elke dag weer maken.

Eigenlijk best prettig. Zullen we het vanaf nu maar zo doen?

 

Zorg voor meer betrokkenheid met zelfroosteren

Door Madelon Lucas 11 juni

Verder lezen