Budget Energie: “Een professionele en heldere uitstraling door Het Rooster”

Door Minke Thieme 13 juni

Budget Energie begon als een kleine prijsvechter in de energiemarkt. Inmiddels zijn ze de vierde leverancier van Nederland. Door minder te beloven (minder betalen, minder gedoe en minder bla bla) worden de tarieven laag gehouden. Groene stroom zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn, vindt oprichter Sjef Peeraer. Daarom is alle energie die zij leveren 100% groen.

Hoge eisen

“Het is een prachtig bedrijf om voor te werken”, vertelt Samed Yanbul, regiomanager in het zuiden van het land. “Bij Budget Energie is de sfeer nuchter, vriendelijk en vrolijk. Samen alles doen en gezamenlijk de doelen bereiken”. Samed kwam in 2017 bij Budget Energie werken en werkte mee aan de opstart van de shop-in-shop-winkels in de MediaMarkt. “Er moest een roosterprogramma komen voor alle filialen, maar we stelden hier best hoge eisen aan en hebben lang gezocht”, legt Samed uit. Het roosterprogramma moest flexibel zijn, binnen de organisatie passen en op specifieke wensen aan te passen zijn. “Er zijn maar weinig roosterprogramma’s te vinden die op maat aanpassingen willen of kunnen doen. Dit vonden we wel bij Het Rooster”.

49 filialen en 300 mensen

“Tijdens de implementatie heb ik veel samengewerkt met Lennart om het rooster helemaal naar onze wensen in te richten. Ik was gewend om met een rooster in Excel te werken, maar ik had het heel snel onder de knie”. Het Rooster wordt gebruikt in 49 filialen waar ongeveer 300 mensen werken. “Wij maken geen gebruik van de mogelijkheid tot zelfroosteren. De leidinggevende plant de medewerkers in op basis van vooraf opgegeven beschikbaarheid”, legt Samed uit. De berichten worden automatisch naar de medewerkers verstuurd en er is altijd een helder en duidelijk overzicht door in te loggen.

Positieve feedback

“Het werken met Het Rooster bespaart ons een heleboel tijd en dus ook kosten. Doordat we ook werken met de urenregistratie is het ook een hele handige tool bij het vaststellen van de salarissen. We zijn nu zelfs bezig met een automatische urenkoppeling met de uitzendbureaus waarmee wij werken”. De eerste testen verlopen al bijna foutloos, dus de verwachting is dat ook dit proces binnenkort volautomatisch zal verlopen. “Als nieuwe medewerkers ingewerkt worden krijgen we altijd positieve feedback over het werken met Het Rooster. Het wordt ervaren als overzichtelijk, duidelijk en professioneel. Ik ben dan altijd erg trots op wat we bereikt hebben en uitstralen”, besluit Samed zijn verhaal.

Zorg voor meer betrokkenheid met zelfroosteren

Door Madelon Lucas 11 juni

Verder lezen