Dit is Het Rooster

Door Lennart Pilon 7 november

Misschien herken je wel, dat het maken van het rooster soms heel veel gedoe is. Dat je soms heel lang bezig bent met puzzelen, om alles kloppend te krijgen. Of dat je bijna elke dag bezig bent met mensen die hun dienst willen ruilen. Dat je moet leuren om de laatste plekken vol te krijgen.

Zou het niet mooi zijn, als het rooster vanzelf gemaakt wordt. Dat je mensen zichzelf aanmelden voor een dienst. Dat je vrijwilligers zeggen: ik kan volgende week niet, en ik heb al vervanging geregeld. Stel je eens voor, hoe zou dat zijn?

Daarom hebben we Het Rooster gemaakt. Zelfroosteren voor vrijwilligers. Omdat ik geloof dat mensen dat heel goed zelf kunnen. Sterker nog: omdat ik denk dat iedereen er veel gelukkiger van wordt. Dat als je iemand vrijheid geeft, dat diegene dan verantwoordelijkheid neemt.

Want als wij afspreken dat je elke week een keer komt werken, dan vertrouw ik erop dat je dat zelf ook graag wil.

Er werken nu al meer dan 10.000 mensen met Het Rooster, en we zien dat het klopt: mensen kiezen graag zelf wanneer ze komen werken. Daar hoef je niks voor te doen. We hebben geleerd dat de kosten van vertrouwen veel lager zijn dan de kosten van wantrouwen.

Ik kan me voorstellen dat je denkt: dit is echt iets voor mijn organisatie. Hier zitten we op te wachten. Fijn! We helpen je graag.

Klantinterview Museum IJsselstein

Door Madelon Lucas 22 juli

Verder lezen