Een kijkje in het Pietenhuis

Door Madelon Lucas 28 november

Zijn jouw kids deze dagen ook helemaal in de ban van Sinterklaas en zijn Pieten? Schoentje zetten en vol verwachting uitkijken naar Pakjesavond op 5 december? Vraag jij je af hoe alles achter de schermen zo vlekkeloos verloopt? Wij ontrafelen het geheim achter het succes van de Sint.

De Sint werkt namelijk niet alleen aan alle verlanglijstjes, maar zorgt ook voor een goed geoliede personeelsplanning. Waar geen taaitaaipop tussen kan komen. Achter de schermen wordt er een strakke planning gehanteerd om ervoor te zorgen dat alles op pepernootjes loopt. Maar hoe krijgt hij dit ieder jaar toch weer voor elkaar?

 

Geen één Piet is hetzelfde

Achter de schermen wordt niet alleen gewerkt aan verlanglijstjes, maar ook aan een strakke personeelsplanning. Elke Piet, van Acrobaat Piet tot Inpak Piet, brengt unieke kwaliteiten met zich mee. Sinterklaas kent deze kwaliteiten als geen ander en weet ieder jaar opnieuw de juiste Pieten op de juiste taken in te zetten.

 

Flexibiliteit

Het weer in Nederland kan behoorlijk onvoorspelbaar zijn, maar dat houdt de Sint niet tegen. Windkracht 8, guur weertje en de regen komt met bakken uit de hemel? Geen probleem. Flexibiliteit is essentieel in de personeelsplanning van de Pieten. Dan moeten de taken en routes worden aangepast. Sint wil niet dat hij met een stoomboot vol met Gips Pieten terug moet naar Spanje.

 

Pietenpraat

Een succesvolle personeelsplanning vereist duidelijke communicatie. Sint en zijn Hoofd Piet hebben dagelijks contact om de planning te bespreken, eventuele wijzigingen te doen en ervoor te zorgen dat alle Pieten weten wat hun taak is. Tegenwoordig gebruiken ze hiervoor digitale middelen, zoals een online roostersysteem.

 

Teamspirit nodig voor Pakjesavond

Je hebt het al op tv of bij de intocht bij jou in de buurt gezien. De Pieten vormen een hecht team. Teamwork staat centraal bij hen. De Sint stimuleert het belang van samenwerking. Door goed samen te werken, kunnen de Pieten elkaar ondersteunen en taken efficiënter uitvoeren. Teamspirit bevordert niet alleen de productiviteit, maar draagt ook bij aan de gezellige sfeer tijdens Pakjesavond.

 

Klaar voor het Heilige Avondje

De personeelsplanning van de Pieten is een goed geoliede machine waarin talent, flexibiliteit, communicatie en teamwork samenkomen. Sinterklaas toont niet alleen zijn leiderschapskwaliteiten door al deze zaken samen te brengen, maar creëert ook een magische ervaring voor jong en oud tijdens de decemberdagen. Dus, terwijl de Sint jouw lijstje afwerkt, zijn de Pieten druk bezig met het organiseren van een tof Sinterklaasfeest. Alles loopt dan op rolletjes, of op pepernootjes.

Zou het bij de Kerstman net zo gaan?

Klantinterview Museum IJsselstein

Door Madelon Lucas 22 juli

Verder lezen