Het Rooster introduceert twee-staps-verificatie

Door Lennart Pilon 24 oktober

In Het Rooster kan je veel gevoelige informatie opslaan. Denk naast de roosters aan bijvoorbeeld alle persoonsgegevens en profielfotos, maar ook vakanties en ziekmeldingen. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat je gegevens goed beveiligd zijn. Daarnaast kan je je account nu extra beveiligen met twee-staps-verificatie.

Twee-staps-verificatie houdt in dat je na het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord nog een code moet intikken. Die wordt gegenereerd door een app. Onze twee-staps-verificatie werkt met de bekende verificatie-apps, zoals Lastpass Authenticator of Google Authenticator.

Deze extra beveiliging voorkomt dat mensen toegang kunnen krijgen tot jouw account als ze je wachtwoord hebben achterhaald.

Hoe het werkt

Het werkt als volgt: je logt in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Daarna voer je een zes-cijferige code in, die je op de app op je telefoon ziet. Die code is de tweede manier waarmee je bevestigd dat jij bent wie je zegt te zijn. De code veranderd elke 30 seconden, en zonder code kan je niet inloggen. Dus zelfs als iemand je wachtwoord weet, kan hij of zij niet inloggen zonder je telefoon. Wel zo veilig dus.

Kleine moeite, groot plezier

De Algemene Verordening Gegevensbescherming verplicht je om gegevens ‘passend’ te beveiligen. Wat dat in de praktijk precies betekent, is nog niet altijd duidelijk. Daar is de wet nog te nieuw voor, en niet alle gegevens zijn even gevoelig.

Ons advies is om waar mogelijk twee-staps-verificatie aan te zetten, zeker voor beheerder-accounts die overal toegang toe hebben. Het is een kleine extra stap en het geeft je meer zekerheid dat je gegevens veilig zijn.

Klantinterview Museum IJsselstein

Door Madelon Lucas 22 juli

Verder lezen