VoorleesExpress enthousiast over Kantoorrooster

Door Minke Thieme 28 mei

Stichting De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. De vrijwilligers streven ernaar, door ook de ouders te betrekken, dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. Dankzij Kantoorrooster.nl kan er ook weer op kantoor gewerkt worden. “Overleggen gaat toch net even makkelijker en sneller als je elkaar aan kan kijken.”

“Door de Coronamaatregelen is het op dit moment lastig om bij de mensen thuis langs te gaan”, legt Henny Eikelenboom uit. Henny is officemanager bij de Voorleesexpress. “We zijn nog op zoek naar oplossingen hiervoor. We werken heel veel thuis, maar af en toe heb je het nodig om elkaar te zien. Zoom, Teams, Whatsapp; het zijn allemaal mooie tools, maar het is ook prettig om af en toe samen op kantoor te zijn”, vertelt Henny. “Ik ben officemanager en werk veel met cijfers. Hiervoor moet ik ook met 2 schermen werken en dat kan thuis niet. Ook overleggen gaat toch net even makkelijker en sneller als je elkaar aan kan kijken. En sommige van ons hebben ook kinderen thuis, wat gezellig is, maar niet altijd bevorderlijk voor de productiviteit.”

MET MEERDERE MENSEN OP KANTOOR

“Wij zitten met meerdere bedrijven in dezelfde ruimte, dus we hadden een makkelijke oplossing nodig om ervoor te zorgen dat we ons aan de 1,5 meter afstand regels kunnen houden en niet met teveel mensen tegelijkertijd aanwezig zijn. We hebben een plan opgesteld waarin we beschikbare bureaus, oppervlakte, het gebruik van de keuken en looproutes hebben meegenomen, om zo te bepalen met hoeveel mensen we tegelijkertijd aanwezig kunnen zijn. Het is zo erg lastig om dit zonder een centraal punt te regelen, met alle verschillende agenda’s en mensen.

KANTOORROOSTER DE OPLOSSING

De oplossing vonden we in Kantoorrooster”, vertelt Henny blij. “Kantoorrooster is een toegankelijk, gebruiksvriendelijk en duidelijk programma. Je kan een paar dagen vooruit plannen en aangeven of je een hele of halve dag aanwezig bent. Je kan ook instellen hoeveel mensen er maximaal mogen komen, dus je weet precies of er nog ruimte is om naar kantoor te komen of dat je betere een andere dag kan plannen.”

VEILIG GEVOEL

“Het geeft een veilig gevoel om te weten dat je niet met teveel mensen op kantoor bent. Én je komt niet voor niets, want je hebt je plekje al gereserveerd. Ik had al eerder van Het Rooster gehoord, maar nu ik er zelf mee werk merk ik pas echt hoe gebruiksvriendelijk het is. Ik ben hiervoor servicecoördinator geweest, waarbij ik 10 mensen inplande. Wat had ik graag toen al met dit programma gewerkt! Het is echt een heel fijn programma”, besluit Henny haar enthousiaste verhaal.

Ontdek of Kantoorrooster.nl ook voor jou de oplossing is. Neem contact op en we helpen je verder!

Zorg voor meer betrokkenheid met zelfroosteren

Door Madelon Lucas 11 juni

Verder lezen