Aan de slag met Het Rooster bij een opvanglocatie

Door Pascal Dijkman 28 april

Opvang van vluchtelingen. Was het maar niet nodig. Helaas is het de realiteit waar wij en vooral zij in leven. Vluchten uit je eigen land omdat het daar niet veilig. Met je kinderen. Alles achterlaten omdat het niet anders kan. Je niet anders kan.

Als je dan hierheen komt is het fijn als je goed opgevangen wordt. Met een bed, een mogelijkheid je te wassen (bad) en eten en drinken (brood).

Vrijwilligers inzetten

Gelukkig doen veel mooie organisaties hier alles binnen de mogelijkheden die er zijn om dat te kunnen bieden. Als mensen staan wij ook klaar. Soms bieden wij een slaapplek aan en vaak doen wij vrijwilligerswerk op een opvanglocatie. En dat moet in goede banen geleid worden. Vrijwilligers die als gastvrouw-/heer of als tolk ingezet worden zijn hard nodig. Het Rooster helpt nu al 10 organisaties, zoals onder andere het Leger Des Heils, in Nederland en België, op meerdere locaties, om te zorgen dat er altijd iemand aanwezig is om er te zijn. Er voor ze te zijn. En dat doen wij heel graag.

Vandaag nog? Meteen aan de slag met Het Rooster!

Vaak worden wij gebeld of wij kunnen helpen. Niet over een maand of een week. Nee morgen! Of zelfs vandaag nog. En dat kunnen wij. Wij hebben binnen een dag een omgeving live, het rooster klaargezet, de vrijwilligers geïmporteerd en uitleg gegeven. Binnen een dag kunnen vrijwilligers zichzelf inroosteren om te helpen.

Zonder training. Het kan met Het Rooster

Een crisis vraagt urgentie en flexibiliteit. Wij voelen dat en bieden dat. Het helpt ook dat Het Rooster zo makkelijk in gebruik is en zo gebruiksvriendelijk dat het ook snel in te zetten is. Geen training nodig. Meteen aan de slag met Het Rooster!

Wij hopen dat het snel niet meer nodig is. Dat er spoedig niet nog meer opvanglocaties geopend moeten worden. Maar zolang het nodig is staan wij klaar staan om snel te handelen.

Wij helpen graag!

Zorg voor meer betrokkenheid met zelfroosteren

Door Madelon Lucas 11 juni

Verder lezen