Mondkapjes af en niet langer thuiswerken.. Of toch wel?

Door Pascal Dijkman 24 juni

Vanaf zaterdag 26 juni verdwijnt de mondkapjesplicht en vervalt ook het advies om thuis te werken. Wat fijn!
Vooral dat mondkapje. Hoewel ik daar nooit problemen mee gehad heb is het nooit gaan wennen. Zoals ik ook nooit ben gaan wennen aan elke dag thuiswerken. Hybride werken voor mij!

Rumoer, dynamiek, overleggen, discussiëren, brainstormen, lachen, lunchen met mensen, gezichtsuitdrukkingen zien, even langslopen bij die ene collega, spontaniteit, snel kunnen schakelen en nog veel meer.

Het kan hoor allemaal. Digitaal. Maar niet echt helemaal. Ik prefereer offline contact. In mijn zakelijke leven en mijn privéleven. Zo fijn om mensen weer in het echt te zien. Écht te zien. Zonder mondkapje en zonder scherm.

Hybride werken is het nieuwe werken.

Wat wel nog even blijft is dat beetje nodige afstand. De afstand die we inmiddels zonder na te denken en zonder meetlint kunnen dromen. Waarvan je feilloos aanvoelt als iemand daarbinnen komt. De 1,5 meter afstand.

Daar zullen we het nog even mee moeten doen. Ook op kantoor. Juist op kantoor.

Dat houdt in dat we nog steeds niet zoals vanouds allemaal naar kantoor kunnen wanneer we willen.

Daarbij weten we inmiddels dat thuiswerken ook echt een mooie, fijne, praktische en nodige aanvulling is op het werken op kantoor. Met of zonder de “1,5 meter” is thuiswerken een blijvertje.

Nooit méér mensen op kantoor dan er plekken zijn.

Hoe regel je dat op kantoor. En hoe regel je dat met je collega’s? Wie werkt wanneer op kantoor?

Hoe behoud je de vrijheid om zelf te bepalen wanneer en waar jij het meeste uit je dag haalt.

Waar jij het beste de organisatie waarvoor je werkt verder kan helpen. Waar je optimaal kan presteren.

Hoe combineer jij je werk- en privéleven het beste.

Wat past bij jou én de werkgever?

Happy employees are 13% more productive!

Registreren en plannen in een systeem

Kantoorrooster ontzorgt je op de volgende vlakken:

  • Plannen: vul de dagen en tijden in waarop mensen naar kantoor kunnen komen en geef een maximum aan van hoeveel mensen er tegelijk mogen zijn per ruimte. Zo zie je in één oogopslag op welke dagen er nog plek is en waar.
  • Vrijheid: laat je collega’s zelf bepalen op welke dagen ze naar kantoor willen komen door ze te laten intekenen op gewenste dagen en tijden.
  • Registratie: het systeem houdt bij wie wanneer op kantoor is geweest. Ook handig voor reis- en of thuiswerkvergoeding.

 

Het werk blijven doen op een manier die voor jullie werkt. Kantoorrooster helpt daarbij en dat doen we graag! Ben je benieuwd hoe en of Kantoorrooster ook voor jullie interessant kan zijn? Neem dan contact op of vraag meteen een vrijblijvende demo aan.

Zorg voor meer betrokkenheid met zelfroosteren

Door Madelon Lucas 11 juni

Verder lezen