Hoera. Mijn zoontje is 4 geworden!

Door Pascal Dijkman 2 februari

Een mijlpaaltje. Want hij mag naar school! Nou ja. Bijna..

En wat is hij daaraan toe zeg. Hij is toe aan nieuwe prikkels. Nieuwe vriendjes en nieuwe dingen om te leren. En leren doe je het meest van anderen. Hoe lossen andere kinderen dingen op. Hoe reageren anderen op situaties. Hoe gaan zij uitdagingen aan. Leren van wat zij wel kunnen en hij nog niet. En andersom. School is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.

Ik zie overeenkomsten met mijzelf. En misschien wel met elke volwassene. Zie jij ze ook. Het meest leer je van anderen. Hier schreef ik daar ook over. Mensen zijn de beste leerschool.

Ik ben ook toe aan nieuwe prikkels

Ik verlang er dan ook naar weer onder de mensen te zijn. Weer op kantoor te kunnen werken is daar een deel van. Hoewel ik ook graag weer wat zou leren in de kroeg, het museum en theater. Laten we beginnen met kantoor :). Wat zou het mooi zijn als we weer veilig naar kantoor kunnen. Niet allemaal tegelijk maar een beperkt aantal werkplekken. Afstand houden blijft nog even een dingetje.

De cijfers dan

En het kan ook. Volgens het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) verwachten steeds meer mensen ook na de coronacrisis een deel van de week thuis te blijven werken.

In januari werkte 48 procent van de werkende Nederlanders een deel van de week thuis. In april lag dat percentage op 51 procent, waarna het in oktober terugliep tot 42 procent.

Duurt lang

Thuiswerken wordt steeds lastiger. 60% geeft aan hun collega’s te missen. Mij niet vreemd. Mijn collega’s/ kantoorgenoten voelen dan ook als meer dan alleen collega’s. Mentaal voelt dat niet lekker. 14% heeft meer stress en heeft zelfs depressieve gevoelens door het thuiswerken.

Wat tips hoe je thuiswerken toch een beetje leuk kan houden vind je hier.

Ook fysiek is thuiswerken niet optimaal. 24 procent heeft klachten door het thuiswerken, zoals pijn in de rug of de nek.

Naar kantoor graag!

Naar kantoor dus zodra dat weer kan! Maar niet allemaal tegelijk alsjeblieft. Dat is dan weer niet echt handig. Zorg dat je het goed op orde hebt op kantoor. Dat je met je collega’s afspreekt wie wanneer op kantoor is. Wij hebben daar een handige oplossing voor. Kantoorrooster. Stel het aantal beschikbare plekken in. Geef aan wanneer je op kantoor komt, en op welke locatie. In het rooster zie je meteen welke plekken bezet zijn en waar nog ruimte is.

Het aantal plekken is beperkt. Werken er al teveel mensen op kantoor? Kom je een andere dag. Duidelijker kan niet.

Ben jij ook toe aan nieuwe prikkels? Wil jij ook weer lekker naar kantoor straks?

Vakantieplanning versus personeelsplanning

Door Madelon Lucas 23 april

Verder lezen